Gelukkige ouders, gelukkige kinderen

Posted on Posted in Jezelf zijn

IMG_9114

Ben jij een gelukkige vader of moeder van 1, 2 of meer kinderen? Geniet je van je kinderen maar krijg je ook veel adviezen die tegen je gevoel in gaan. Bijvoorbeeld: je kind laten huilen, het aan tafel laten zitten wanneer het zijn eten niet opeet, geen ruzie maken waar de kinderen bij zijn.

Weet je soms door al die adviezen niet goed wat je moet doen? En merk je ook wel eens dat wanneer je je gevoel volgt het wel beter gaat maar dat er dan ook weer zoveel adviezen zijn van buitenaf?

En zelf loop je ook wel eens tegen het gedrag van je kinderen aan. Je wordt boos terwijl je dat niet wilt. Of juist verdrietig. Maar je weet gewoon niet zo goed wat je ermee moet.

Eigenlijk wil je gewoon dat je kind krijgt wat het nodig heeft. Dat jij die geweldige vader of moeder bent! Je doet zo je best maar dat maakt het eigenlijk nog moeilijker. Je probeert meer rekening te houden met de kinderen en daardoor minder met je partner en met jezelf.

Eigenlijk wil je gewoon een fijn contact met je kind. Dat je het kunnen beschermen, opvoeden maar wel op een manier die bij hun past. Je wil ook van het leven genieten en van je partner. Je wil meer balans in je leven. Gelukkig en ontspannen met jezelf en samen als gezin.

Maar je willen ook blijven werken. En op school wordt er ook veel van je verwacht. Mee op schoolreisjes, voorlezen, overblijven. Als goede ouder moet je toch óók daaraan deelnemen! Daarnaast zijn er nog zoveel verwachtingen waaraan je moet voldoen. Dus een eigen leven zit er gewoon even niet in. Of wel?

Wat nu als je meer naar jezelf en je kinderen zou luisteren? Wat nu als morgen de laatste dag van je leven zou zijn? Wat zou je dan doen? Denk aan wat je dan belangrijk zou vinden! Denk aan waar jij maar ook je kind echt gelukkig van zou worden. Wat doe je dan?
Dit geeft al een richting aan het antwoord op de vraag: Wat zou jij kunnen doen zodat je kind meer zichzelf kan zijn.

Delen is lief...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *