De illustrator

JANNEZMN (4)

Janne Keurlings

Ik werk, sinds ik afgestudeerd ben, aan de Kunstacademie als illustrator. Ik ontwerp shirts, ansichtkaarten, maak cartoons, illustreer voor boeken en tijdschriften, geef workshops en tekenles aan kinderen en doe nog allerlei andere dingen. Mijn vrije illustraties zijn rijk aan detail en bevatten een vleugje humor. Ik vind het niet alleen belangrijk mooie beelden te maken, het concept speelt ook een grote rol. Het gaat er om, dat tekst en beeld elkaar versterken en aanvullen.

Ik illustreerde al eerder drie boeken, maar illustraties maken voor een prentenboek daar droomde ik als kind al van. In een prentenboek zijn tekst en beeld nauw verweven en aan elkaar gewaagd. Het was voor mij een grote uitdaging met mijn tekeningen iets toe te voegen aan de tekst. Zo ontstonden ook allerlei extra dingen, die oorspronkelijk niet in het verhaal stonden. Mijn illustraties voor het boek over de tovenaar bevatten veel detail. Je kunt ze steeds weer opnieuw bekijken en nieuwe dingen ontdekken. Ook heb ik geprobeerd om de verschillende gevoelens in het verhaal pakkend te verbeelden.

In het boek‘Zie mij nou’ is een combinatie te zien tussen losse tekeningen en fotografie. Ook hierbij zijn de beelden afwisselend humoristisch en serieus.

Wil je meer over mij of mijn illustraties te weten komen? Of zoek je één of meerdere illustraties voor een boek, artikel, flyer, shirt, bedrijf of een ander doeleinde? Kijk dan eens op www.jannekeurlings.nl..