Over mij

IMG_9016

8 jaar was ik. Ik stond achterin de klas en mijn leraar noemt mij Dikkie Dik. Ik werd al gepest door wat kinderen in de klas. Er waren dagen bij dat ik niet naar school wilde maar omdat ik niks liever doe en deed dan leren, wilde ik toch ook wél. Maar nu schold een leraar mij uit. Misschien was het als grapje bedoeld maar voor mij was even de grond onder mijn voeten weg. Daar waar ik in ieder geval altijd op kon vertrouwen, de volwassene, sloot zich in mijn ogen even aan bij de kinderen. Ik voelde mij klein en alleen.

Dit is een van de keren dat ik meemaakte dat een leraar of lerares mij publiekelijk voor de klas voor schut zette. Dat zij partij kozen voor de andere kinderen. Want zo ervoer ik dat.

Nu ik 33 jaar later terug kijk heb ik heb me gelukkig in al die jaren nooit écht tegen laten houden in wat ik wilde en kon eigenlijk meer dan dat zij dachten. Logisch eigenlijk want je iq schijnt lager te zijn onder invloed van stress en geloof me die was er! Nu ben ik 45 en leer nog steeds. Ik groei nog steeds. Ik ben leuk, grappig, enthousiast, zelfverzekerd….. Nou ja meestal dan.

Hoewel ik altijd mijn eigen weg gevolgd heb, zat er in het begin wel een behoorlijke handrem op. Ik was bang dat mensen me stom, dom, lelijk, enzovoort vonden. Ik merkte echter dat wanneer ik zoveel mogelijk mezelf was, mensen mij toch nog steeds of eigenlijk zelfs meer, waardeerden. Zo kwam langzaam die handrem los. Nu rijd ik bijna altijd zonder handrem en doe ik wat ik wil. Ik ben therapeut en begeleid mensen die eigenlijk net als ik (vroeger) op een of meerdere vlakken een handrem hebben. Ik heb net samen met Janne in eigen beheer twee eigen boeken uitgegeven en dat is cool. Ik ben zo trots op mezelf! In eigen beheer betekent dat je alles, maar dan ook alles, zelf doet. PR, website, aanmelden van boeken bij de verschillende instanties, voorraadbeheer, logistiek, administratie en nog veel meer. Dat DOE ik én dat KAN ik!

Maar voor al die kinderen en ouders die dat nog niet zo voelen en ervaren, heb ik getracht met ‘Zie mij nou!’& ‘De tovenaar die vergat te toveren’, ouders en andere opvoeders en hun kinderen handvatten te geven en een start te maken met het helpen bij het vinden van hun eigen ik! Maar ook daarnaast ben ik trainingen, een onderwijslijn (en nog veel meer) aan het opzetten om zo zoveel mogelijk mensen terug te brengen bij zichzelf.

 MIRIAMZMN (4)

Miriam Dix

Ik ben NLP- en Hypnotherapeut in Veghel waar ik cliënten begeleid die (weer) zichzelf willen zijn maar door hun emoties, ervaringen, overtuigingen, normen en waarden van buitenaf daarin zichzelf steeds weer beperkt voelen.

Ik ben jaren op zoek geweest naar welk beroep nu het best bij mij past. Hierbij heb ik 2,5 jaar de pedagogische academie gevolgd. In die tijd had ik als student moeite met het feit dat het leren voor persoonlijke ontwikkeling ging. Een hoog cijfer leek belangrijker dan jezelf kunnen zijn. Ik was als juf geduldig, rustig en ik merkte dat kinderen daardoor vaak toenadering zochten. Wanneer ik er nu op terug kijk denk ik dat ze bij mij voelden dat ze zichzelf konden zijn.

Via vele omzwervingen ben ik uiteindelijk therapeut geworden en is ‘Jezelf zijn’ iets wat voor bij mij heel erg belangrijk is. Mijn lijfspreuk is dan ook ‘Het leukste wat je kunt worden is jezelf’. Vijf jaar geleden heb ik de cursus gevolgd waarbij ik een aantal verhalen geschreven waaronder het verhaal ‘de Tovenaar’. Dit verhaal hebben Janne Keurlings en ik samen uitgewerkt tot een prachtig prentenboek met dit thema.

Naast dit prentenboek is er ook het boek ‘Zie mij nou’ voor ouders en opvoeders met hetzelfde thema. Dit is een praktisch boekje met voorbeelden, afbeeldingen en oefeningen die je op een eenvoudige wijze helpen hoe jij jouw kind kunt leren zichzelf te zijn.

Wil je meer over mij of over mijn praktijk weten? Kijk dan eens op www.praktijk-aeolus.nl..